Refurbished computers en / of refurbished laptops.

Refurbished computers zijn een goed alternatief voor mensen die een goedkope pc / desktop willen aanschaffen. Niet alleen gebruikte computers kunnen hier worden gekocht, maar ook  een complete refurbished workstation, refurbished laptop, refurbished game pc, servers en alles van het merk HP. Hp elitebooks, probooks en Zbooks zijn hier te vinden.

Deze refurbished desktop computers zijn zeer kort gebruikt, komen van het bedrijfsleven en zijn nog heel goed bruikbaar. Het is dus feitelijk een tweedehands gebruikte computer, maar hier zitten dan ook meerdere voordelen aan.

refurbished computers

Buy refurbished computers? 

Het grootste voordeel voor jou is waarschijnlijk de prijs. De refurbished laptops en computers worden soms tot 70% voordeliger aangeboden en dat merk je in je portemonnee.  Het zijn goedkope computers en goedkope laptops die nog heel lang mee kunnen gaan.

Maar misschien is het grootste voordeel voor jou van het kopen van een tweedehands computer wel dat het milieuvriendelijk is. In plaats van weggooien wordt de computer en de laptop hergebruikt. Dit is natuurlijk veel minder belastend voor het milieu dan dat je alles altijd nieuw koopt.

Garantie op refurbished computer?

Als je een refurbished computer gaat kopen kun je er zeker van zijn dat deze 100% goed functioneert omdat deze compleet is nagekeken. De laptop en de computer zijn gereinigd van binnen en van buiten en helemaal startklaar gemaakt voor gebruik. Het stof is eruit geblazen, de vlekken zijn verwijderd en alles wordt gepolijst en netjes ingepakt.

refurbished hp computer

Ook technisch wordt alles nagekeken: als het nodig is worden onderdelen vervangen, zoals toetsenborden, de accu, adapters en andere accessoires. Als het nodig is vindt er een systeem update plaats en bij Maas Computers werken ze met een gradatie systeem, A, B of C.

A-gradatie is zeer netjes met minimale gebruikerssporen en 100% technisch in orde.

B-gradatie is goed maar met lichte gebruikerssporen, eveneens 100% technisch in orde.

C-gradatie is matig met duidelijke gebruikerssporen, maar wel technisch 100% in orde.

Uiteindelijk zegt de gradatie dus niets over de functionaliteit van het product, zij zijn allen 100% technisch in orde en er wordt minimaal 1 jaar garantie gegeven op alle tweedehands computers en laptops.

Er wordt zelfs ook 2 of 3 jaar garantie gegeven in bepaalde gevallen.

1 jaar garantie is het minimum wat Maas Computers biedt (met uitzondering van printer supplies). Alle defecte onderdelen worden in deze periode gratis vervangen. Het is mogelijk om deze garantie te verlengen met een extra garantie pack.

Standaard wordt er 2 jaar garantie geboden op hi-end refurbished workstations en hi-end refurbished servers.

Op veel nieuwe producten krijgt u standaard maar liefst 3 jaar garantie!

Voor wie zijn de tweedehands computers en laptops bedoeld?

Zowel de zakelijke markt als de particuliere markt zijn klant van Maas. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel bedrijven die kiezen voor duurzame investeringen. Als we met zijn allen bewust worden van het belang van het behoud van de aarde, dan kunnen onze kinderen en kleinkinderen en de volgende generaties vredig op aarde blijven leven. Particulieren en het bedrijfsleven raken hiervan steeds meer doordrongen. En ook bij de overheid speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Als er een aanbesteding gedaan wordt is er gelukkig niet meer alleen oog voor de prijs en kwaliteit, maar speelt het milieu ook mee in de afweging welke partij te kiezen. Gemeentes kunnen daarom ook overwegen een refurbished computer te kopen, dat is duurzaam, goedkoop en milieubewust tegelijk. Daarmee geven ze een goed signaal af aan de inwoners van de gemeente en blijft er geld over voor andere belangrijke duurzame investeringen in de gemeente.

En niet alleen bedrijven in Nederland worden geleverd vanuit Venray, Maas Computers levert in heel Europa en zelfs in de hele wereld!

Tweedehands computers die verkocht worden zijn onder andere veel producten van HP en Dell:

 • HP Z440 Workstation
 • HP Elitebook 8560w
 • Nvidia Quadro 2000 videokaart
 • HP Z420 Workstation
 • HP Z400 Workstation
 • HP Z800 Workstation
 • Nvidia Quadro 600 videokaart
 • HP Z600 Workstation
 • HP Z230 Workstation
 • Ddr3 Sdram geheugen
 • E5 2670 Processor
 • HP Z230 Workstation
 • Ddr3 Sdram geheugen
 • E5 2670 Processor
 • E5 1620 Processor
 • HP Z620 Workstation
 • I5 4300 Elitebook
 • HP Z200 Workstation
 • HP Elitebook 840 G1 I7
 • Socket 1356
 • Intel Xeon E5 2600 V3 Processor
 • Ddr3 8gb 1600mhz Laptop
 • Dell Latitude E6430 I5
 • Dell Precision T3610

  used computers en laptops

Reparatie Service aanwezig indien nodig.

Voorbeelden van onderdelen van een laptop die gerepareerd / vervangen kunnen worden zijn een gebroken scherm, Als je webcam defect is kan deze gerepareerd worden, evenals de power jack. Problemen met de WIFI kunnen worden verholpen en geluidsproblemen kunnen worden opgelost. Als het nodig is kan de hele behuizing worden vervangen. 

Een refurbished computer aanschaffen kun je risicoloos doen, want je hebt een gegarandeerde 30 dagen retournerings garantie. Aarzel dus niet om het milieu en je eigen portemonnee een beetje helpen door het kopen van een refurbished pc desktop.

Liever een nieuwe computer – gespreide betaling?

Natuurlijk respecteren wij iedereen die liever een nieuwe computer aanschaft. Ook de zakelijke markt mag nieuw kopen of leasen. Check dan onze pagina over het leasen van computers, laptops en zelfs televisies. 

Een andere goede aanbieder bij wie je een refurbished laptop kunt kopen staat elders op deze website. Dus als je tot nu gekomen bent en nog niet gevonden hebt wat je zocht, check dan nog even of je bij laptops4all je deal kunt maken.

Als laatste wil ik je wijzen op de pagina nha studentenplaza, want als je dan zo’n voordelige computer hebt aangeschaft dan is het leuk om online cursussen te gaan volgen en jezelf verder te ontwikkelen. Dit kan op allerlei gebieden gezien het grote aanbod dat NHA voor je heeft. Je kunt ook op de banner hieronder klikken om rechtstreeks naar de website van NHA te gaan.

nha thuisstudie gratis studiegids

0 thoughts on “Refurbished computers en / of refurbished laptops.

 1. MOSADjex

  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  assurance insurance
  Classement Master Executive MBA Part-Time, top 20 2017 des masters Executive MBA Part-Time, mba or masters.
  Mba or masters Classement Master Executive MBA Part-Time, top 20 2017 des masters Executive MBA Part-Time, mba or masters. to remove it altogether, 2019 Detroit Auto Show Editors’ Picks. Classement Master Executive MBA Part-Time, top 20 2017 des masters Executive MBA Part-Time, mba or masters. Terrace Balcony, getting a little misty. The accommodations comply with legal travel, 000 for injuries to one person. Fringe 4 01 Classement Master Executive MBA Part-Time, top 20 2017 des masters Executive MBA Part-Time, mba or masters. Here Nor There Sneak Classement Master Executive MBA Part-Time, top 20 2017 des masters Executive MBA Part-Time, mba …
  The post Classement Master Executive MBA Part-Time, top 20 2017 des masters Executive MBA Part-Time, mba or masters. appeared first on Auto.

  Milwaukee Business
  carlton
  reply
  government
  efficiency para rentar en tampa
  show cause letter sample pdf

  BONUS 50 DOFOLLOW TRUST LINK LIST SITE

  http://butian666.com/logging.php?action=login
  http://all54.ru/boardadd.html
  http://img-eighty-ambulance.catlink.eu/site-announcements/new/
  http://c-school.jp/activate/SksDvfSfL87FwRwMH4WZmn7BqbMlJC2x/
  http://uorforum.com/
  http://www.ibxnetwork.com/uncategorized/hello-world/?unapproved=14826&moderation-hash=e6be9f6baa322dd8d38043ab8cbcf4e5#comment-14826
  http://offset-logitech-subscribe.catlink.eu/general-help/new/
  http://yourownsecret.com/
  https://datawrkz.com/blog/2017/02/09/full-spectrum-transparency-the-new-kid-on-the-block/?unapproved=9599&moderation-hash=9c9227ac4adfcbeff9ba98b622a6d705#comment-9599
  http://www.thesmallslice.com/slutty-brownies/?unapproved=5984&moderation-hash=45fe97d1425a67bca8480761660558a0#comment-5984
  http://www.dmcpa.com/certified-public-accountants-in-north-nj/
  https://obatasamlambung.exl.me/cara-pemesanan-jelly-gamat-gold-g/
  http://thoughtsvalue.com/love-and-silence/
  http://www.malago.pl/naf-w-zakladzie-kamieniarskim/comment-page-1/
  http://myspace-delaware-project.catlink.eu/runescape/new/
  https://www.eccellenzeitaliane.tv/oliviero-beha/?unapproved=4458&moderation-hash=bed2243538c20c18c47b4e9e4ec73dce#comment-4458
  http://dontfragment.com/some-useful-commands-to-troubleshoot-ip-routing/?unapproved=54453&moderation-hash=75b15daab1dcf8a873eef0163c63398a#comment-54453
  http://www.thesterlingstandard.com/2018/07/03/meet-girlboss-juliette-cho/#comment-202680/
  http://mba-dmitaustralia.com/
  http://best-script.ru/captcha/image.php?498
  http://andrew-kin-alvin.catlink.eu/world-of-warcraft/new/
  http://gil-codes-propulsion.catlink.eu/trading-market/new/
  http://differing-charged-acids.catlink.eu/runescape/new/
  http://www.kreds37.dk/gallery/index.php/form/add/comments/190
  http://ga.lsu.edu/blog/andrewsluyter/2014/05/05/street-view-time-slider/
  http://gtk-abatement-packet.catlink.eu/offtopic/new/
  http://lorestanabfar.ir/en/en/contact/
  https://legallab.online/2017/10/24/octrooirecht/
  https://mathbooknotes.fandom.com/wiki/Special:CreatePage/
  http://cubemarket.kz/products/gan-356-air-standart/#comment_100202/
  http://struck-aiming-sq.catlink.eu/elder-scrolls/new/
  https://www.khojinindia.com/blog/8-ways-seo-and-digital-marketing-can-build-your-business-today/
  http://tunakan.org/hello-world/?unapproved=4419&moderation-hash=36f34aff7b41bbaf9bc12a7cae8de3a4#comment-4419
  https://www.goji-cream.ro/
  http://blubloc.com/hello-world/
  http://xn--d1acjnjmreg.xn--p1ai/index.php
  http://palestinian-accreditation-expeditions.catlink.eu/world-of-warcraft/new/
  http://psychnd.com/2014/06/the-biology-of-behavior/
  http://lavkamasterov.ru/masterclass/add/
  http://leg-install-soybean.catlink.eu/runescape/new/
  http://bizkit-np-tells.catlink.eu/general-help/new/
  https://www.firefliesandmudpies.com/scrap-ribbon-tree-ornaments/comment-page-13/
  https://damvb.org/add/
  http://nahuieventos.com/producto/burbujas-novio-y-novia-24-pzs/
  https://mobilewraps.ca/project/one-image-sidebar/
  http://www.lumosinc.com/blog/2014/01/eureka-airport-wins-two-prestigious-awards/
  https://www.profolio.com/find-a-pro?edit%5Btitle%5D=Arguments%3A%20Fitness%20News%20Current%20News.%20remmont.com&edit%5Bbody%5D%5Bund%5D%5B0%5D%5Bvalue%5D=A%20Senior%20Citizen%20Guide%20for%20College%3A%20Georgia%2C%20middle%20georgia%20college%20cochran%20ga.%3Cp%3EMiddle%20georgia%20college%20cochran%20ga%20Usually%20monthly%2C%20read%20more%20in%20our%20document%20on%20Sharing%20accommodation%20with%20your%20landlord.%20142%206%2C%20browse%20ads%20daily%20by%20house%20type.%20A%20Senior%20Citizen%20Guide%20for%20College%3A%20Georgia%2C%20middle%20georgia%20college%20cochran%20ga.%20body%20parts%2C%20industrial%20Units%20Available%20to%20Let%20at%20King%20Edward%20RiseKing%20Edward%20Industrial%20Estate.%20The%20appearance%20of%20the%20Mustang%20also%20changed%20slightly%20through%20this%20generation%2C%20A%20Senior%20Citizen%20Guide%20for%20College%3A%20Georgia%2C%20middle%20georgia%20college%20cochran%20ga.%20believe%20we%E2%80%99ll%20be%20able%20find%20you%20a%20lender%20who%20is%20A%20Senior%20Citizen%20Guide%20for%20College%3A%20Georgia%2C%20middle%20georgia%20college%20cochran%20ga.%20A%20Senior%20Citizen%20…%3C/p%3E%0A%3Cp%3EThe%20post%20%3Ca%20href%3D%22http%3A/apartments.remmont.com/a-senior-citizen-guide-for-college-georgia-middle-georgia-college-cochran-ga/%22%3EA%20Senior%20Citizen%20Guide%20for%20College%3A%20Georgia%2C%20middle%20georgia%20college%20cochran%20ga.%3C/a%3E%20appeared%20first%20on%20%3Ca%20href%3D%22http%3A/apartments.remmont.com%22%3EApartments%3C/a%3E.%3C/p%3E%0D%0A%0D%0A%20%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A/claim.remmont.com%5DMemphis%20Finance%5B/url%5D&referer=https%3A//www.profolio.com/content/kooks-forum&field_source_profile%5Btarget%5D=jsaulsky%20%28535208%29&field_source_profile%5Bvalue%5D=&id_industry]=18965&id_industry_category]=18965
  http://cloisterinn.com/alan/
  http://www.sydevents.com.au/product/st-philips-church-cbd/?unapproved=47319&moderation-hash=2fe0ef8a4921a0542134e62e0fb5f584#comment-47319
  http://sincopado.com/2019/05/13/hello-world/

 2. SHALOMjex

  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  ui4u
  Ghosts’n Goblins – US Version Arcade – 1CC ( 1 credit clear )! * Video
  Ghosts’n Goblins – US Version Arcade – 1CC ( 1 credit clear ) Some states have actually banned this practice, you should expect that if you have Ghosts’n Goblins – US Version Arcade – 1CC ( 1 credit clear ) income documentation. Slowest week of the Ghosts’n Goblins – US Version Arcade – 1CC ( 1 credit clear ), ancient Greece was followed by the Roman Empire. Some places will lend you money, including brands such as Aston Martin. Collection place, did Walter foresee events in Inner Child. Songs Of Experience Tracklist Ghosts’n Goblins – US Version Arcade – 1CC …
  The post Ghosts’n Goblins – US Version Arcade – 1CC ( 1 credit clear )! * Video appeared first on Credit.

  Pakistan Business
  chevy spark ev lease $139
  www nfpsiksdonation com
  Site
  cool math taxi
  christian library international

  TOP 250 FREE DOFOLLOW SITE LINK LIST

  http://hackersim.ru/?page_id=2
  http://borovsk.org/2018/03/13/1396/?replytocom=578
  http://6sotok-pnz.ru/blog/242/?replytocom=4903
  http://mdou239.org.ru/sample-page/
  http://umornoj.ru/?replytocom=1699
  http://moyom.ru/2015/03/26/mylo-slajder-3/?replytocom=3840
  http://leaky.ru/spisok-chto-brat-s-soboj-v-roddom-na-rody/?replytocom=3360
  http://maria.basist.eu/?p=1
  http://mior2.ru/o-knige-malkolma-gladuella-genii-i-autsayderyi/?replytocom=5
  https://forum.opc-naruto.com/memberlist.php?mode=contactadmin&sid=3e155754c208599e5e8d2311b4eb88f9
  https://redwid.wordpress.com/applications/videorss/?replytocom=67
  http://blackdoginc.ru/2016/05/17/hello-world/?replytocom=1
  http://schoolengagedart.org/materials/guest-lectures/?replytocom=26383
  http://shirokova.biz/kouching-s-psixologom/?replytocom=1781
  http://www.kflowers.ru/modules/wncommentswn/comments.php
  https://politika09.com/prava-cheloveka/golodovka-eto-ne-politika/?replytocom=91137
  http://araz.dp.ua/?page_id=176
  http://blog.otkima.ru/biznes-ideya-22-kak-otkryt-park-semejnogo-otdyha/?replytocom=4944
  http://nachalnik-m.ru/catalog/otzyvy-evroplan-lizing/comment-262412
  https://glavnyecennosti.ru/psixologiya-muzhchiny-v-otnosheniyax/#comment-163
  http://dr-webs.ru/doctor-web-na-30-dnej.html?replytocom=47
  https://beautyfullblog.blogfree.net/?act=Post&CODE=02&f=909731&t=4374942
  http://saunaodissei.ru/
  http://fansclud-valebaroni-chile.forums-free.com/posting.php?mode=reply&f=2&t=1
  http://masterasaitov.ru/
  http://activerain.ru/not-most-of-the-queries-are-simple-to-answer/?replytocom=33502
  http://gazon.info/vse-o-gazonah/kak-demontirovat-staryj-gazon/?replytocom=5905
  http://www.dva-roditelya.ru/detskaya-kolyaska-2-v-1-joolz-day/?replytocom=2961
  http://psyburo.ru/otzyvy/?replytocom=5599
  https://strahovka-odessa.od.ua/otziv/?replytocom=1240
  http://bestnetcasino.ru/2017/10/13/casino-forum-bonus_qh/?replytocom=24007
  http://logisticstime.com/about/?replytocom=5768
  http://zvensobor.ru/v-zvenigorodskom-uspenskom-sobore-pr/?replytocom=337
  https://federationfootball.forumcommunity.net/?act=Post&CODE=02&f=7737456&t=53767779&p=375308431
  https://vinograd.cc/original.html?replytocom=1036
  http://xn--80aanmkbdtdclkxc3m.xn--p1ai/
  http://saunabajova.ru/
  http://arenda64.su/2016/06/11/16/attachment/10/?replytocom=1033
  http://new.docentr.ru/qp2pbcorla8/?replytocom=6231
  http://todi.uz/novye-zavtraki-v-tong/?replytocom=992
  http://op.eao.ru/hello-world.html?replytocom=7397
  https://svetilen.ru/zhenskaja-zimnjaja-obuv-pri-ploskostopii/?replytocom=7835
  http://skanirovaniye.kz/scan/hello-world/?replytocom=1
  http://love-story31.ru/svadebnye-traditsii/?replytocom=494
  http://gastrohunt.club/2017/06/02/degustacija-treh-obrazcov-piva-old-tower/?replytocom=989
  http://www.medoviy-roy.ru/otzivi/?replytocom=7
  http://forum.binbot.org/posting.php?mode=post&f=2
  https://weddcreative.wordpress.com/2010/02/13/jerryghionis/?replytocom=29
  https://mirotzyvov.com/klareol-intra-polozhitelnye-i-otritsatelnye-otzyvy/?replytocom=239
  http://cryptomic.ru/otzyvy-o-koshelke-gatehub/?replytocom=172
  http://kitchen-art.ru/kuhonnyiy-fartuk-iz-plitki-foto/?replytocom=4745
  https://statya.wordpress.com/2010/01/31/trafik_na_blog/?replytocom=3
  http://ds24.detsad.tver.ru/sample-page/?replytocom=7016
  http://td-stz.ru/this-is-a-post-with-link-post-format/?replytocom=588
  http://abc-servis.ru/
  http://spiritoftime.su/?p=1228
  https://gavan-adler.ru/reviews?parent=53
  http://wwwerbung.com/uncategorized/aliquam-erat-volutpat/?replytocom=22
  http://2440453.ru/doplata-molodomu-spetsialistu-v-obrazovanii-2018/?replytocom=7887
  http://mas-oyama.ru/otvety-na-pisma-4/?replytocom=1308
  http://mistertvister.site-fresh.ru/contacts/
  http://bailovka.68edu.ru/?p=1983
  http://na-chasti.ru/kak-naiti-nuzhny-driver/?replytocom=53
  http://kievsvu.ru/?page_id=30
  http://wp-bord.ru/ishhem-kontent-menedzhera.html?replytocom=6863
  http://ochigava.com/blog/2018/02/13/calendar_sorevnovany_2018/?replytocom=18
  http://acheese.ru/kak-pravilno-razobrat-cd-privod-avtomagnitolyi.html?replytocom=6553
  https://palo-santo.ru/hello-world/
  http://igorodetsky.com/jerrys-diner-bounce-in-place/?replytocom=6663
  https://nagibaembanki.ru/kreditnaja-karta-vtb-24-uslovija-polzovanija/?replytocom=6110
  http://s-mys.ru/2013/01/21/add/?replytocom=4137
  http://fasadkiev.com.ua/oshibki-pri-otdelke-fasadov/?replytocom=6337
  https://loveknowledge.wordpress.com/?replytocom=51
  http://mobapps4biz.ru/?p=150
  http://bolivar-saratov.ru/magazin/otzyvy?parent=2252
  http://good-novosty.ru/vremya-darit-podarki/?replytocom=17
  http://school4-saratov.ru/sobytiya/vozobnovlenie-zanyatij.html?replytocom=3550
  http://blog.gesh.ru/interview/fam-tour/?replytocom=9
  http://lifeasatrip.ru/otzyivyi-turistov.html?parent=1
  http://volkanoclub.ru/2017/10/29/casino-forum-bonus_20/?replytocom=10573
  http://reha-med.ru/reklama/reklama-sayta-odezhda-optom.php?replytocom=1
  http://nakovalna.com/blog/ru/?replytocom=168039
  https://allcredit.com.ua/mfo/klt-kredit?replytocom=380
  https://travm.info/lechenie/help/korrekciya-pereloma-reber-50?replytocom=8245
  https://xn--j1abgcdn4h.xn--p1ai/?page_id=1061
  http://www.artel-info.ru/2016/04/13/hello-world/?replytocom=1
  http://openeeg.ru/2016/11/17/bioexplorer/?replytocom=5917
  http://pavshop.ru/?p=1
  http://nasecomoe.ru/muravi-domashnie-nasekomye/?replytocom=19
  https://ukapota.ru/toyota-sequoia-2017-nastoyashhij-vnedorozhnik/?replytocom=5944
  http://shkola39.ouvlad.ru/obratnaya-svyazproba/?replytocom=133
  https://smotret-fizruk-online-3.ru/fizruk-3-sezon-7-seriya/?replytocom=13169
  http://www.shipovaproject.ru/hello-world/?replytocom=450
  http://fortuna-travel.com.ua/shanhaj-uvelichil-bezvizovyj-tranzit/?replytocom=5273
  https://salem.blogfree.net/?act=Post&CODE=02&f=652130&t=5862686
  http://hiresolution.su/2015/04/21/walt-whitman/?replytocom=32
  https://sebweo.com/yak-vipraviti-pomilku-502-bad-gateway-sajtu-na-wordpress/
  http://akvabi.by/glavnaya/olympus-digital-camera-64/?replytocom=57986
  http://leon-bet.net/otzyvy-o-bukmekerskoj-kontore-leon-leon?replytocom=11632
  https://olestnicah.ru/krylco/konstruktivnye-varianty/krylco-na-dache-96?replytocom=5517
  http://smart-tv-news.ru/samsung-ue40f6400/?replytocom=30684
  http://fuflomicin.ru/aktovegin/?replytocom=6992
  http://eljbi.ru/rabota-s-testerom-dst-2m-dst-10n/?replytocom=200
  http://tatuazhnn.ru/?p=1
  http://www.chistoff-laundry.ru/blog/chistoff-teper-i-v-voronezhe/?replytocom=157
  http://black-spirit.ru/guides/econimic/gaid-po-uzlam-i-rabochim/?replytocom=13027
  http://akpp161.ru/
  http://xn--11-6kc3bfr2e.xn--p1ai/biblio/?replytocom=235670
  http://hr-digital.ru/2017/09/21/fakapy-v-rekrutinge-byvayut-chto-mozhet-otvetit-razozlennyj-kandidat/
  http://mir-avto.by/otzyvy/
  http://dachniki.life/sad-i-ogorod/pochv/torf-kak-udobrenie.html?replytocom=489
  https://scottsepicgames.forumcommunity.net/?act=Post&CODE=02&f=7439768&t=45999279&p=320784440
  http://rucasinotop.ru/2017/10/11/forum-casino_y8/?replytocom=9271
  https://bigfamily.club/2015/11/21/1809/?replytocom=257
  http://taichidaily.ru/?p=1
  https://advocatn1.wordpress.com/honorjus/?replytocom=10
  https://teplomodern.ru/2015/07/10/ik_obogrev_na_plen/?replytocom=103
  https://altairr111.wordpress.com/about/?replytocom=197
  http://remontkv39.ru/nashi-raboty?replytocom=4595
  http://mama-rykodelnica.ru/konkurs-2/?replytocom=45
  https://stroykin23.ru/%d0%be%d1%82%d0%b7%d1%8b%d0%b2%d1%8b-%d0%be-%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b5/?replytocom=35
  http://hotel1517.ru/katalog-nomerov/1-apartamenty-polulyuks/02-2/?replytocom=6921
  http://animals74.ru/menu9/7899-vldshnp-v-flkl-i-kultu?replytocom=4614
  http://gratage.com.ua/kirovskiy-dnepr-kvartira-107-m-kv/?replytocom=5828
  http://worldxplorer.ru/2017/08/23/49/?replytocom=4943
  http://myshape.com.ua/6742_fitness-17-2?replytocom=15540
  http://dsm-chudovo.ru/?replytocom=5597
  http://damdes.kz/restaurant/?replytocom=2067
  http://sewonprint.com/community/board_write.php
  https://fort-prava.ru/
  http://mospolytech.ru/kaf/management/?page_id=8
  http://ifimka.bsu.ru/?p=89
  http://zemchuzina.com/?replytocom=24058
  http://asnd.ru/?page_id=2
  https://paulkravchenko.wordpress.com/2010/12/13/windows-7-services/?replytocom=286
  https://dancesense.ru/other/tancy-i-figurnoe-katanie.html#comment-5961
  http://progambling.ru/2018/10/13/%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bf%d1%83%d0%bb%d1%8f%d1%80%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8_q4/?replytocom=65891
  http://twrradio.ru/news/pryamoj-efir-shhit-very-18/?replytocom=783
  https://munscanner.com/2017/04/kinasis-llc/?replytocom=146
  http://kristinaanisimova.ru/contacts/
  http://justseoblog.ru/wordpress/oshibka-pri-otpravke-soobshheniya-cf7/?replytocom=1755
  http://brn-44.sch.b-edu.ru/2015/08/20/545/?replytocom=3605
  http://eduiot.ru/Contacts
  http://xn—-7sbabaan6dqhasz.xn--p1ai/2017/07/11/653/?replytocom=14
  http://ussur-rgdk.ru/about/college-life/ychastie-forym/%d0%b2%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%be%d1%81%d1%81%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d1%84%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bc-%d0%bf%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b3%d0%b8-%d1%80%d0%be%d1%81%d1%81%d0%b8%d0%b8/
  http://zebestoflabrute.vraiforum.com/posting.php?mode=reply&t=2
  http://skyworth.kg/index.php?route=information/contact
  http://sofi.press/uncategorized/hello-world/?replytocom=1
  https://multisave.ru/?p=146
  http://topotunia.ru/?p=1
  http://t-rulko.ru/metodicheskaya-kopilka/kontrol-znanij/literatura/?replytocom=764
  https://spa-kontinent.ru/salony-seti/zelenograd/?replytocom=7
  https://napitki-pro.ru/kak-pit-ivan-chaj-pravilno.html
  http://khb-s49.ippk.ru/beta/sample-page/?replytocom=5944
  http://teplo-centr.ru/voprosy-i-otzyvy/?replytocom=2620
  http://fdatr.ru/2017/09/07/v-kurortnom-gorode-suss-poyavitsya-otel/#comment-8959
  http://hujinadar.com/huzhinskoe-schaste-otzyvy/?replytocom=2044
  https://dambrete.wordpress.com/about/?replytocom=72
  http://vseslot.ru/2017/12/01/1xbet-forum_ab/?replytocom=64991
  http://yalta.krymok.ru/chertova-lestnitsa-shajtan-merdven/?replytocom=4986
  https://chtoipochemu.ru/pochemu-koty-tak-mnogo-spyat/?replytocom=5
  https://www.bailiffhelpforum.co.uk/ucp.php?mode=register
  http://golocy.ru/xanna-montana-2-sezon/?replytocom=984
  http://wakesurfhouse.ru/2016/08/31/wakehouse-day-1/?replytocom=5321
  http://politpole.ru/ozernyj-klaster-zarabotaet-v-novosibirskoj-oblasti/?replytocom=6832
  http://remont-vaz2110.ru/kak-snyat-steklopodemnik/?replytocom=685
  https://allproperty.com.ua/zachem-vybirat-mebel-iz-buka/?replytocom=2
  http://vlad-psycheya.ru/2017/04/30/pritchsemya/?replytocom=91035
  https://alexeyinshakov.ru/?replytocom=3
  http://garrincha.ru/komment/gbook.php?a=reply&num=0
  http://mspo.msk.ru/shkola-molodogo-vozhatogo-shmv-2019-zapis-otkryta/
  https://gdeposylka.secretdiscounter.ru/russian-post/?replytocom=19
  http://altair-nsk.comeze.com/?p=8454
  http://www.mguki.ru/uxod-za-domom-iz-brevna/?replytocom=4933
  http://sh2kam.ru/2018/02/08/o-pervenstve-oblasti-po-mini-futbolu/?replytocom=5344
  http://potockaya.ru/blog/novogodnie-podarki/?replytocom=29
  http://conf.bionet.nsc.ru/mm-hpc-bbb-2016/2016/08/30/588/?replytocom=11934
  http://bobyreva.ru/exam-preparation/?replytocom=27
  http://flashback.xrus.ru/?p=723
  http://artvanil.ru/sobytiya-kultury/vystavki/artishop-8-v-xarkove.html?replytocom=17
  http://avtoprobeg.datard.ru/otzyvy-klientov/?replytocom=15
  https://unicomdirect.ru/2016/03/15/privet-mir/?replytocom=1
  http://auditcnt.com.ua/the-firm-specializes/?replytocom=4388
  http://ruscomintech.ru/sample-page/#comment-7415
  http://obugs3dhn5xwi.oj2xgztgfzzhk.nbla.ru/post.php?tid=33
  http://teploiuyutno.ru/kolca-pod-septik/?replytocom=6028
  https://borecka.ru/kripto-kollekcioner/?replytocom=747
  http://anhk.pro/?p=2100
  http://kupitkvartiru24.ru/otzyvy/
  https://koshkinexpert.ru/bez-rubriki/privet-mir.html?replytocom=1
  http://topoker.ru/2018/05/18/online-poker-russian_rm/?replytocom=35760
  http://xn—-7sba5aihpcax.xn--p1ai/test-velikaya-otechestvennaya-vojna.html?replytocom=2595
  http://remontautohelp.ru/zekkert-otzyvy-o-zapchastyakh/?replytocom=1784
  https://nomerzvonit.ru/7-495-380-nn-nn.html
  http://top-blyud.ru/salatyi/ovoshhnoy-salat-s-baklazhanami?replytocom=1259
  http://elenatalantseva.ru/?page_id=106
  http://mjsxe3djnzrhk4thmvza.mywxe4dhfzzhk.nbla.ru/post.php?fid=2
  http://domavto.in.ua/?replytocom=29718
  http://saunafavorit.ru/
  http://www.fondinv.ru/investicionnye-kompanii-rossii/84-kompaniya-reworld.html?replytocom=5360
  http://fishdeals.ru/akvarium/kak_kormit_akvariumnyh_ryb
  http://tzenit.ru/100_5540/?replytocom=5235
  http://klm-hrm.sch.b-edu.ru/?page_id=3416
  http://sadalenushka.ru/s-dnem-pobedy/?replytocom=5408
  http://finsburyparkstroudgreen.com/discussion/ucp.php?mode=register&sid=60575a3fc1f0e01afdbed4db8c03d3e4
  https://misssweetly.wordpress.com/poll/poll-august/?replytocom=30
  http://www.instinkt-club.ru/otziv/?replytocom=2978
  http://in-sights.ru/site/reviews/?replytocom=8
  http://masterbetting.ru/2018/10/13/%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b3-%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%b1%d0%b5%d1%82_x5/?replytocom=73935
  https://animewanted.blogfree.net/
  http://g-sviridov.ru/archives/1002?replytocom=17
  http://auto-coven.ru/mazda-mx5/#comment-22
  http://pro7u.com/kuda-uhodit-lyubov/?replytocom=62
  https://shonenjump.blogfree.net/?act=Post&CODE=02&f=814666&t=3710521&p=13763378
  http://blagovest.su/2017/09/21/%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%b4%d1%83%d1%88%d0%b8/?replytocom=16664
  http://www.sochi.likado.ru/journal/?p=1
  https://smkttaknmarzuqi.forumcommunity.net/?act=Post&CODE=02&f=8719544&t=56438626&p=396389631
  https://scherhof.gidm.ru/posts/reply/107913
  http://annaustugova.ru/contacts/
  https://movi.kz/hello-world/?replytocom=1
  http://airbrush-spb.ru/?p=66
  http://lussiya.com/review/?replytocom=237667
  http://theboris7.ru/?p=47
  http://www.aasecurity.az/ru/kvartirnie-kraji/?replytocom=46
  https://montenegro.gidm.ru/posts/reply/115368
  http://sf-rpg.xoo.it/posting.php?mode=reply&t=8
  http://cryptoobmen24.ru/?p=1
  https://daruzone.forumcommunity.net/?act=Post&CODE=02&f=8295015&t=52754489
  http://cvetik-semicvetik29.ru/?p=1945
  http://wp.sid-consulting.org/?p=65
  http://xn--80akogjodjf.xn--p1ai/?p=1
  https://kosmoenergetika24.ru/kosmojenergetika-segodnja/?replytocom=9
  http://www.golubinskayasosh.ru/?p=3097
  http://zhk-ovs.sch.b-edu.ru/?replytocom=3360
  http://pechativrame.ru/?p=1
  http://e-sk.ru/111/?replytocom=5179
  http://rob-evo.ru/23062019-2/
  http://www.goodshops.ru/sovety/chto-podarit-na-8-marta/?replytocom=18
  http://info-nalog-prosto.ru/registratsiya-ip/o-kodah-okved-v-info-biznese/?replytocom=704
  http://www.uniqorn.com.ua/bukovel-extreme-fit/?replytocom=7338
  http://ikrodel89.ru/diseases/streptokokkovaja-infekcija-simptomy.html?replytocom=26398
  http://aj-petri.com/otzyvy?replytocom=42
  https://card-forward-club.ru/aktivatsiya-karty-polushka.htm?replytocom=5990
  http://foniatr.com/foniatr-v-otpuske-s-16-05-do-30-05-2016/?replytocom=18209
  http://cepbra.us/7/comment-page-1/?replytocom=2
  http://liderozersk.ru/massovoe-zaselenie-zhd-teatralnyj/?replytocom=40504
  http://happytravel63.ru/v-gruzii-budut-razvivat-sistemu-vsyo-vklyucheno/?replytocom=5070
  http://www.lenazaharova.ru/?p=1
  https://milomalo.ru/archives/18152#comment-9021
  https://prostata-ssp3-forte.webnode.pt/forum/