NHA Studentenplaza

 • 10 voordelen van de NHA

Kiezen voor de NHA betekent profiteren van de volgende voordelen:

1. Flexibel studeren in jouw eigen tempo. Voor een erkend diploma.

Liever sneller of langzamer leren? Dat is prima mogelijk. Voor elke cursus en opleiding bepaal jij namelijk zelf jouw eigen tempo. Jouw eigen privéleraar kijkt de ingezonden opdrachten na en beantwoordt jouw vragen, zodat je al snel vorderingen maakt.

2. Erkenning door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend:
op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) op het gebied van vmbo, havo en vwo onderwijs.

Tevens heeft de Minister de volgende opleidingen afzonderlijk erkend:

 • alle volledige MBO opleidingen van de NHA zijn erkend op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Je herkent de erkenning aan het vermelde Crebo-nummer.
 • alle HBO Bacheloropleidingen zijn erkend op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). Je herkent de erkenning aan het vermelde Croho-nummer.

Op grond van deze Ministeriële erkenningen mag NHA erkende MBO-diploma’s en HBO-bachelor-getuigschriften uitgeven. Deze hebben dezelfde waarde als diploma’s van bekostigde onderwijsinstellingen. De MBO-opleidingen en HBO Bachelor staan geregistreerd in respectievelijk het CREBO en het CROHO.

Deze hoogste kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)opleidingen. NHA werkt samen met erkende exameninstanties en leidt op voor de erkende diploma’s van NIMA, NEMAS, Associatie, SVM, CITO, CCV, SVH, SEA enzovoort.
Het onderwijs van de NHA voldoet daarmee het onderwijs van de NHA aan de hoogste kwaliteitsnormen. Je bent hierdoor altijd verzekerd van perfecte kwaliteit volgens de laatste normen, een vakkundige voorlichting, een gedegen begeleiding en een optimale service.

3. ISO 9001 gecertificeerd.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van NHA ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat heeft betrekking op:

 • het ontwikkelen en actualiseren van cursussen
 • het didactisch begeleiden van cursisten
 • het examineren van cursisten.

Een ijzersterke kwaliteitsgarantie dus!

4. Hoge slagingspercentages.

Jaarlijks kiezen 10.000-den mensen voor de gemakkelijk
te volgen cursussen en opleidingen van de NHA. Middels de bijzonder hoge slagingspercentages bewijst de NHA dat haar onderwijsmethode bijzonder succesvol is. Het is echt niet  moeilijk en je zult zien dat jij het ook kunt.

5. Je staat er niet alleen voor!

Bij NHA kun je rekenen op een goede begeleiding.
Voor een optimale begeleiding zetten wij de volgende ondersteuning in (let op: de vorm van ondersteuning is afhankelijk van de studie die je hebt gekozen):

 • Studieadviseurs: Voor algemene vragen kun je altijd terecht bij onze studieadviseurs.
 • Vakdocenten: Jouw eigen vakdocent beoordeelt jouw huiswerk en beantwoordt  je vragen.
 • Praktijkdocenten: Zij verzorgen de praktijkdagen, indien van toepassing bij een opleiding.
 • BPV docent: Bij complete MBO en HBO opleidingen wordt je bijgestaan door onze stagedocent.
 • Studieloopbaanbegeleiders: Zij begeleiden en helpen jouw gedurende jouw gehele MBO en/of HBO opleiding.
 • Medestudenten: Via onze digitale leeromgeving kom je in contact met medestudenten.

6. Starten kan op elke dag van het jaar!

Je kunt met iedere cursus en opleiding starten wanneer jij dat wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. Dit geldt dus óók voor de vmbo, havo, vwo, mbo en hbo opleidingen. Vandaag inschrijven betekent starten binnen enkele dagen!

7. Je mag zes jaar lang huiswerk insturen zonder extra kosten!

Bij de NHA mag iedereen in z’n eigen tempo studeren. Dus niet slechts één keer je studietijd verlengen. Wij geven je gewoon 6 jaar lang recht op de begeleiding van jouw eigen leraar. Mocht je een jaar naar het buitenland willen en geen tijd hebben voor je studie, dan is dat dus geen probleem. Je pakt de studie gewoon weer op waar je was gebleven.

8. Studeer via onze digitale leeromgeving: Studentenplaza.

De NHA stelt speciaal voor jou een digitaal Studentenplaza ter beschikking. Via deze digitale leeromgeving bieden we jou tal van mogelijkheden:

 • Contact met onze studieadviseurs.
 • Contact met jouw persoonlijke docenten.
 • Contact met jouw medestudenten.
 • Examen- en huiswerkresultaten in een oogopslag.
 • Exameninformatie en aanmeldformulieren
 • Mediatheek en downloads.

De nieuwe, digitale leeromgeving Studentenplaza zorgt voor een optimale communicatie en overzichtelijke registratie van jouw studie bij de NHA.

9. Belastingvoordeel en vergoedingen.

Studiekosten die je maakt voor jouw NHA opleiding, kun je in veel gevallen declareren bij de belastingdienst. Denk hierbij aan kosten als lesgeld, examengeld, afschrijving van een computer, enz.

Wanneer jouw studie is gericht op een verbetering van jouw beroep, dan kom je in aanmerking om de gemaakte studiekosten af te trekken (na aftrek van het geldende drempelbedrag). Ook wanneer je jouw studie bent begonnen om je kennis op peil te houden, kun je de kosten opvoeren als aftrekbare beroepskosten. Wanneer je een bijstandsuitkering ontvangt, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van studiekosten. Informeer hiervoor bij de sociale dienst in jouw gemeente. Mocht je een WW of WAO-uitkering ontvangen, kun je ook in aanmerking komen voor een vergoeding van studiekosten. Informeer hiervoor bij het UWV.

10. Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om een bijdrage in jouw ontwikkeling! Jouw werkgever profiteert ook van de studie die jij volgt. Je ontwikkelt jezelf en nut je talenten beter uit. Bespreek gerust de mogelijkheden met je leidinggevende of de personeelsfunctionaris.